FYSIOMEDICA

Sport-Fysiotherapeut

Sportfysiotherapeut fysiomedica

Sport-Fysiotherapeut

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport (als professional of amateur) of wil gaan sporten.


Wat doet de sportfysiotherapeut?

Mensen behandelen die na een ziekte of blessure weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert eveneens ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport deel uitmaakt van de therapie. De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De fysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.


Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is.

Waarom sportfysiotherapie?

De hersteltijd van een blessure vraagt altijd om voldoende tijd. Ondanks dat er voor de meeste blessures een vastgestelde herstelperiode staat, kan deze tijd zelden worden ingekort. Daarentegen kan een herstelperiode wel onnodig worden verlengd doordat er onzorgvuldig met de revalidatie wordt omgegaan. Een optimaal behandelplan is daarom een belangrijk aspect in je revalidatie.


Behandelplan op maat

Het behandelplan of revalidatieschema dat onze sportfysiotherapeut voor je opstelt, is afgestemd op jouw mogelijkheden en op de sport die je beoefent. Hij kijkt naar je motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Co√∂rdinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn belangrijke disciplines tijdens een behandeling. Uiteraard wordt het behandelplan uitgebreid met je besproken zodat je precies weet wat je kan verwachten.